Burdur'da Acemi Askerler Yemin Etti

Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda 19963 tertip 2. kademe acemi askerler için yemin töreni düzenlendi

Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda, acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker aileleri katıldı.

Birlik sancağının yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende, 1996-3 tertip 2. kademe bin 105 asker yemin etti.

Piyade Er Murat Ata'nın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende, Vali Yılmaz, kışlaya ilk katılan Tankçı Er Osman Yıldız'a plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere ve vatani görevini Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında yapmış Mehmetçik yakınlarına protokol üyelerince katılım belgeleri verildi.

Törende konuşan Piyade Albay Hakan Tutucu, yemin eden askerlere, ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerini söyledi.

Tutucu, 'Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.' dedi.

Program, askerlerin Piyade Marşı'nı okumasının ardından tören geçişiyle sona erdi.
Kaynak: AA