'Bir Ambulans Bin Yaşam' Projesi

Biz Ümmetiz Platformu ile Avrasya Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında temin edilen ambulanslar, Suriye'deki hastanelere teslim edildi.

Biz Ümmetiz Platformu ile Avrasya Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Bir Ambulans Bin Yaşam' projesi kapsamında temin edilen 24 ambulans Türkmen Dağı, Hama, İdlip, Humus ve Cerablus'taki hastanelerin görevlilerine teslim edildi.

Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki insanların yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

Savaşın sürdüğü bölgelere gıda başta olmak üzere birçok yardım gönderdiklerini aktaran Altıntaş, şöyle devam etti:

'Ülkenin birçok bölgesinde çatışma ve hava saldırları sürüyor. Hastane, sağlık evleri ve ambulanslar dahil vurularak insan hayatı hiçe sayılıyor. Suriye'de özellikle Halep'te insanlık dramının yaşanıyor. Halep'te taş taş üstünde kalmıyor. Duamız oradaki kuşatmanın bir an evvel kalkmasıdır. Bizler Suriyeli kardeşlerimiz için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 'Bir Ambulans Bin Yaşam' projesi kapsamında hayata geçirilen 'Acil Ambulans Gönderiyoruz' kampanyasının ikinci ayağında temin edilen 24 ambulansımızı Türkmen Dağı, Hama, İdlip, Humus ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılan Cerablus halkının hizmetine verilmek üzere hastane görevlilerine teslim ettik.'

Altıntaş, Suriye'ye daha fazla yardım yapılması gerektiğini de kaydetti.
Kaynak: AA