Bakan'ın geçiş güzergahında sıcak saatler

İzmit şehir merkezindeki yürüyüş yoluna bırakılan şüpheli paketin fünye ile patlatılma çalışmaları nedeniyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da bulunduğu araç konvoyunun güzergahı değişti.

Bakan'ın geçiş güzergahında sıcak saatler
Edinilen bilgiye göre, yürüyüş yolu üzerindeki çöp kutusu yanına bırakılan şüpheli kutu, görenleri korkuttu. Paketten şüphelenen vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilerek, paketin etrafı güvenlik şeridine alındı. Daha sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri koruyucu elbise ve sinyal kesici aletle yaklaştıkları kutuyu fünye ile patlattı. Bu sırada bir dizi ziyaret için kentte bulunan ve paketin bulunduğu yolu kullanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bulunduğu araç konvoyu da güvenlik gerekçesiyle güzergah değiştirdi.

Bu sırada toplanan meraklı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonları ile görüntüleme yarışına girdiler. Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen geri gitmeyen vatandaşlar, yaşananları sosyal medya hesaplarından yayınlamak için kendilerini tehlikeye atmaktan çekinmediler.
Kaynak: İHA