Bakan Avcı'dan PKK'nın Öldürdüğü İlçe Başkanı Muştu'nun Ailesine Ziyaret

VAN – Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, PKK tarafından öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkanı Aydın Muştu’nun ailesini ziyaretinde, “PKK’nın nasıl halk düşmanı olduğunun, nasıl Kürt düşmanı olduğunun en bariz örneklerinden biridir” dedi.

Bakan Avcı'dan PKK'nın Öldürdüğü İlçe Başkanı Muştu'nun Ailesine Ziyaret
Bakan Nabi Avcı, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk ile birlikte, PKK’lı teröristler tarafından evinin önünde öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkanı Aydın Muştu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özalp ilçesine bağlı Aşağı Mollahasan köyünde köylüler tarafından karşılanan Bakan Avcı, Muştu’nun annesi Dilber, eşi Belgüzar Muştu ve çocuklarına sarılarak tek tek teselli etti. Muştu’nun ailesiyle baş başa görüşen Avcı, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu.

Muştu’ya rahmet, annesine, eşine, çocuklarına ve yakınlarına sabır dileyen Bakan Avcı, "Bugün burada vatan, bayrak sevgisinin, şehadetin nasıl büyük bir şuurla yaşatıldığının bir örneğini gördüm bu ailede. Aydın Bey arkasında çok şuurlu evlatlar bırakmış. Allah onlara sağlıklı ömürler versin. Biz de devlet, millet olarak tüm şehitlerimize olduğu gibi Aydın Beyin ailesine de ne gerekiyorsa yapacağız ve yapılıyor. Şahsında bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet, yakınlarına, kardeşlerine, evlatlarına sabırlar diliyorum. Bu olay şunu da gösteriyor. PKK’nın nasıl halk düşmanı olduğunun, nasıl Kürt düşmanı olduğunun en bariz örneklerinden biridir. Bu örgüt halk düşmanıdır. Burada bir kez daha bu aileyi tanımakla, vatanımızın, milletimizin birliği, bütünlüğü, beraberliği, kardeşliği konusunda hiçbir endişeye mahal olmadığının en güzel örneğini gördük. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Bakan Avcı, ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

AK Parti Özalp İlçe Başkanı Aydın Muştu, PKK’lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA