AYTO Başkanı Ülken, Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi Toplantısında

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyetle birlikte Brüksel’de Eurchambres tarafından düzenlenen Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi toplantısına katıldı.

AYTO Başkanı Ülken, Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi Toplantısında
Eurchambres tarafından düzenlenen Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi toplantısında söz alan TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’yi AB ticaret politikasına daha iyi entegre etmek için neler yapacağını sordu. Etkinliğe, Türkiye’den TOBB organizasyonunda 10 işletme katıldı.

“Ticaret”, “Tek Pazar”, Sürdürülebilirlik” ve “Beceriler” ana başlıkları çerçevesinde gerçekleşen Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi etkinliğinin açılışında, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jirki Katainen yaklaşık 800 şirkete hitap etti.

Ayrıca, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Ülken ve Salih Zeki Murzioğlu da oturumlar esnasında söz alarak Avrupa Tek Pazarının işleyişi ve mesleki eğitim konusunda, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu temsilcilerine sorular yöneltti.
Kaynak: İHA