AR-GE Biriminden Eğitimcilere Proje Tanıtım Eğitimi

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince, Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MOSTEM)eğitimcilerine yönelik ‘Avrupa Birliği Projeleri Tanıtım Semineri’ düzenlendi.

AR-GE Biriminden Eğitimcilere Proje Tanıtım Eğitimi
Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince, Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(MOSTEM)’ndeki 25 eğitimciye AB Projeleri Hazırlama Eğitim Faaliyeti kapsamında Avrupa Komisyonu 2020 Stratejisinin tanıtımıyla başladı.

Seminerin açılışına katılan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, “AB Projeleri ve Hibe Projeleri Hazırlama Eğitimleri, katılımcıların Avrupa Komisyonu başta olmak üzere farklı fon kuruluşları tarafından açılan programlara proje teklifleri hazırlaması, Proje Yönetimini kavraması ve AB Hibe Programları konularında eğitilmelerini amaçlamaktadır. Eğitim sonunda katılımcılar AB projelerini formatlarına uygun şekilde hazırlayabilecek ve sunacak duruma geleceklerdir. Eğitim programı, teorik ve uygulamadan gelen bilgilerle hazırlanmış dersler, seminerler, deneyimlerin anlatılması ve AB’ye daha önce sunulmuş proje örneklerinin üzerinde yapılacak pratik uygulamalar şeklinde düzenlenmektedir. Teorik ve pratik çalışmaların yer alacağı 2 günlük programda; Adaylık Döneminde Türkiye’ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk Programları (7. Çerçeve Programı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları, Kültür Programı, Rekabetçilik ve Yenilik Programı gibi) vasıtasıyla sağlanan hibe olanakları. AB Mali Yardımları nasıl takip edilir? Hangi Kuruluşlar mali yardımlardan faydalanabilir? Kalkınma Ajansları nedir ve nasıl destek sağlar? Hangi kuruluşlara hangi konularda destek sağlanır? Finanse edilmiş örnek proje uygulamaları anlatılmaktadır.” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Yiğitkanlı, Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş ve AR-GE Birimine MOSTEM’i tanıtırken, kurumda uygulanan ve uygulanabilecek projeler hakkında da bilgilendirme yaptı.
Kaynak: İHA