'Ana Şehir Kilis' Filminin Tanıtımı Yapıldı

Belediye Başkanı Kara: 'Birleşmiş Milletler, eğer dünyada barışı ve huzuru sağlamakla görevli bir kurumsa, girişine 'Kilis'i örnek alın' yazılması yeter'.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, 'Birleşmiş Milletler(BM) e,ğer dünyada barışı ve huzuru sağlamakla görevli bir kurumsa girişine 'Kilis'i örnek alın' yazılması yeter.' dedi.

Kara, Alaeddin Yavaşca Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ana Şehir Kilis' filminin tanıtım programında yaptığı konuşmada, bir çok ulusal ve uluslararası kanalda yayınlanan filmi her seyrettiğinde etkilendiğini belirtti.

Temel gayelerinin kentin yanı başında cereyan eden 21. yüzyılın en vahşi ve acımasız olayına karşı Kilis halkının yaptığı fedakarlığı duyurmak olduğunu aktaran Kara, ancak bu başarının yeteri kadar anlatılamadığını ifade etti.

Dünya göç tarihine baktığı zaman savaşlar ve felaketler nedeniyle göçlerin olduğuna dikkati çeken Kara, şöyle konuştu:

'Fakat hiçbir zaman kendi bulunduğu mekana nüfusundan fazla insan gelmemiştir. Bunun tek istisnası Kilis'tir ve 5 yıldır kendi nüfusundan fazla Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıyor. Evini, işini, aşını hatta her şeyini paylaşıyor. Valisi, emniyet müdürü, jandarma komutanı, milletvekili 7'den 70'e herkes müthiş bir fedakarlık yapmıştır. Ama bizim bir eksikliğimiz, yaptığımız bu fedakarlığı gerek Türkiye'ye gerek dünyaya yeteri kadar anlatamadık. Bazı ülkeler 300 Suriyeli alıyor, dünyayı velveleye veriyorlar. Biz kendi nüfusumuzdan fazla Suriyeliye bakmamıza rağmen bırakın dünyayı Türkiye'yi velveleye veremiyoruz. Çünkü bunu Allah rızası için yapıyoruz. BM eğer dünyada barışı ve huzuru sağlamakla görevli bir kurumsa girişine 'Kilis'i örnek alın' yazılması yeter.'

Kilis'in yaptığı fedakarlıklar ile ABD ve Almanya başta olmak üzere bir çok ülke tarafından tanındığını ancak bunun yetersiz olduğuna işaret eden Kara, bunun bir ileri aşamaya taşınması gerektiğini söyledi.

Bütün oyunların Türkiye'nin başında döndüğünü ve kıskaca alınmaya çalışıldığını savunan Kara, 'Irak, Suriye ve Yemen ve Libya başta olmak üzere İslam camiasının tamamı karıştı. Karışmayan ve umut olan Türkiye kaldı. Türkiye'de biz sadece kendimiz için değil bu coğrafya için tüm zorluklara rağmen ayakta kalmamız lazım. Onun için İmam'ı Şafii Hazretlerinin 'İnsan kendisi için düşündüğünü komşusu için düşünmedikçe tam iman etmiş olmaz' düsturuyla hareket ediyoruz.' şeklinde konuştu.

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger de Suriye'de yaşanan insanlık dramının devam ettiğini anımsatarak, dünya ülkelerinin bu duruma sessiz kaldığını vurguladı.

Programa, Vali İsmail Çataklı, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA