Adıyaman Belediyesinden 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Adıyaman Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Adıyaman Belediyesinden 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Demokrasi Parkında gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Vali Vekili Yusuf Özdemir, AK Parti Adıyaman İl Başkan Vekili Kıvanç Özabacı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, İl Müftüsü Ali Öztürkçü, Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, kanaat önderleri, adıyaman belediyesi meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Mezarlık Cami İmam Hatibi Tahir Durmuş’un Kuran-ı Kerim tilaveti ve Adıyaman İl Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Küçükaslan duası ile başladı.

Yapılan dualar sonrası Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, muharrem ayının birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vesile olmasını dileyerek, “Muharrem ayı İslam tarihinin en hüzünlü ayıdır. Muharrem ayı, Resulullah Efendimiz (SAV)’in ciğerparesi ve 72 şehidimizin insafsızca katledildiği bir aydır. Hazreti Hüseyin zulme karşı durmuştu. Hazreti Hüseyin, güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir davayı savunmuştu ve bu davası karşılığında canını feda etmişti. Bugün Hazreti Hüseyin ve 72 ciğerparemiz her yıl anılırken, o zalimler tarihin karanlık sayfalarına gömülüp gittiler. Bize de düşen görev zulme karşı durmaktır, haksızlığa karşı durmaktır. İnşallah hayatımıza bunları rehber edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Alevi Dedesi Ali Büyükşahin’de birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Hazreti Hüseyin, Efendimiz (SAV)in makamına layık olmayan zalim Yezid’e karşı çıkmıştır. Bunun için canını vermiştir. Bu matem 1336 yıldır devam ediyor. Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi, gelin hep bir olalım.

Birlik içinde olalım ki bu ülke güçlü olsun, kimse ölmesin, analar ağlamasın. Biz de bir olmaya çalışacağız. Allah hiç kimseyi Hazreti Muhammet (S.A.V.)’in şefaatinden mahrum bırakmasın. İnşallah Hazreti Muhammet Efendimiz (SAV)’in izinde yürüyeceğiz ve onun güzel, aydınlık yolunu izleyeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.
Kaynak: İHA