Addis Build İnşaat Fuarı'nda Türk Rüzgarı

Etiyopya’da başlayan ve ülkenin en büyük inşaat fuarı olma özelliği taşıyan 7. Uluslararası Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na Türk yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

Başkent Addis Ababa’da başlayan fuara, Türkiye, Güney Kore, Çin, Hindistan, Mısır, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 110 firma katıldı. Fuar katılımcılarının yüzde 70'ini Türk firmaları oluşturdu.

17 Ekim 2016'ya kadar devam edecek fuara katılan firmalardan Sigma Elektrik’in İhracat Satış Temsilcisi Engin Uğur, uzun süredir Afrika’da çalıştıklarını, ancak Etiyopya’ya ilk kez geldiklerini, güçlü bir distribütörle ülkeye girmek için fuara katıldıklarını söyledi.

Etiyopya’da çalışan Türk firmalardan Yapı Merkezi’ne bağlı olarak çalışan Subor Boru'nun Satış Müdürü Murat Gökhan Hacıoğlu da 'Yapı Merkezi burada 400 kilometrelik bir raylı sistem inşa ediyor. Etiyopya’nın geleceğine inandığımız için buradayız.' dedi.

Teknik Mühendislik Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Harun Saygılı ise su teknolojileri ile ilgilenen toptancılarla iletişim kurmak, mühendislik ve inşaat firmalarıyla tanışmak için buraya geldiklerini belirterek, Ekonomi Bakanlığı’nın ülke için yüzde 70 gibi bir teşviki bulunduğunu ve burasının hedef pazar olduğunu söyledi.

Etiyopya, Afrika’da iş yapan Türk yatırımcıların en fazla tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Sahra Altı Afrika'daki 6 milyar dolarlık Türk yatırımının yarısı Etiyopya’da bulunuyor.

Kaynak: AA