Vali Çelik'ten Gürün İlçesine Ziyaret

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Günyüzü ilçesine giden Vali Azmi Çelik, birçok konu hakkında Günyüzü Kaymakamı Ferdi Aktaş’tan bilgi aldı.



Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, gerçekleşen ziyarette Kaymakam Aktaş ilçenin coğrafi konumu, eğitim, sağlık durumu, turizm potansiyeli, asayişi ve nüfusu hakkında Vali Çelik’e bilgiler verdi.

Tarım alanı arazinin yoğun olması nedeniyle ilçe halkının özellikle tarım işiyle uğraştığını aktaran Kaymakam Aktaş, üzüm, arpa, buğday, slaj, haşhaş, çavdar, ayçiçeği, nohut, kimyon, mercimek, yulaf, fiğ, yonca, kavun, karpuz, korunga ve kabak yetiştiriciliği yapıldığını söyledi.

Kavunuyla ünlü olan ilçede aynı zamanda doğal Gecek suyunun da çıktığını aktaran Aktaş, ilçede Selçuklular döneminden kalma tarihi mekanların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Vali Çelik, Kaymakam Aktaş ve beraberlerindeki heyet, Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt’ı makamında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinin ardından ilçe merkezini gezen Vali Çelik, vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Vali Çelik’e ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdür Necmi Özen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şennur Azade ve ilgililer eşlik etti.

Kaynak: AA