Vali Çelik Sivrihisar'da

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için gittiği Sivrihisar’da Kaymakam Erdinç Yılmaz’ı ve Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü makamlarında ziyaret etti.

Vali Çelik Sivrihisar'da
İlk olarak Kaymakam Erdinç’i makamında ziyaret eden Vali Çelik, ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Sivrihisar’ı, Eskişehir’in en büyük ilçelerinden biri olarak değerlendiren Kaymakam Erdinç, Frig, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserlerin bölgede yer aldığını dile getirdi. Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Aziz Mahmut Hüdai ve Hızır Bey gibi çok önemli şahsiyetlerin ilçede yetiştiğini bildiren Kaymakam Erdinç, o döneme ait ilçede pek çok camii, medrese ve hamam bulunduğunu sözlerine ekledi. İlçenin en önemli değerlerinden biri olan Ulu Camii’nin 1275 yılında Mevlana Celaleddin Rumi’nin müritlerinden Eminiddin Mikail tarafından yapıldığını hatırlatan Kaymakam Erdinç, 1485 metrekarelik cami çatısının 67 adet ağaç direk tarafından taşındığını ve bu özelliği ile dünyanın en büyük ahşap direkli camii unvanını aldığını kaydetti.

Vali Azmi Çelik’i ilçelerinde ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını aktaran Kaymakam Erdinç, ilçe halkının dilek ve temennilerini ilettikten sonra sözlerine noktayı koydu.

"Dünyada önemli rol oynamak istiyoruz"

Daha sonra Vali Çelik, Kaymakam Erdinç ve beraberlerindeki heyet, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü makamında ziyaret etti. Belediyenin ilçede yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Yüzügüllü, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tarihi ve kültürel değerlere sahip Sivrihisar’ı turizm merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Yüzügüllü, "Sivrihisar Belediyesi olarak halkımızın beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten, sosyal gelişmeleri gözlemleyip analiz ederek, uygun stratejiler ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Dünya’nın merkezi Sivrihisar sloganı ile yola çıkarak ilçemize verdiğimiz hizmetlerde; uluslararası standartları yakalamak, sürekli gelişim ve sürdürülebilirlik ilkemiz olmuştur. İlçemizdeki etkin projeleri hayata geçirerek, yerel yönetim alanında ve tüm dünyada önemli rol oynamak istiyoruz" diye konuştu.

Vali Çelik vatandaşlara aşure dağıttı

Belediye ziyaretinin ardından Vali Çelik, Kaymakam Erdinç, Başkan Yüzügüllü ve beraberlerindeki heyet sırasıyla; Ulu Cami, Alemşah Kümbeti, Zaim Ağa Konağı, Ermeni Kilisesi, Nasreddin Hoca Parkı ve Belediyenin Spor Tesislerini gezdi. Sivrihisar Belediyesi tarafından Nemane sokakta yapılan yenileme çalışmalarını da inceleyen Vali Çelik, ardından belediyenin Muharrem ayı münasebetiyle ikram ettiği aşureyi ilçe halkına dağıttı.

Muharrem Ayı’nın tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyen Vali Çelik, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin korunması adına yapılan bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu söyledi.



İlçe merkezinde kurulan Köylü Pazarını da gezen Vali Çelik, pazar esnafı ile bol bol sohbet etti, halkın istek ve temennilerini dinledi. Nasreddin Hoca Parkında bulunan Nasreddin Hoca’nın kızı Hatun’un mezarını da ziyaret eden Vali Çelik, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Vali Çelik’e bu ziyaretlerinde; İl Milli Eğitim Müdür Necmi Özen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy da eşlik etti.
Kaynak: İHA