Vali Azmi Çelik, Günyüzü İlçesini Ziyaret Etti

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Günyüzü ilçesine giden Vali Çelik, ilçenin; coğrafi konumu, eğitim ve sağlık durumu, turizm potansiyeli, asayişi ve nüfusu hakkında Kaymakam Ferdi Aktaş’tan bilgi aldı.

Vali Azmi Çelik, Günyüzü İlçesini Ziyaret Etti
Tarım alanı arazinin yoğun olması nedeniyle ilçe halkının özellikle tarım işiyle uğraştığını aktaran Kaymakam Aktaş, üzüm, arpa, buğday, slaj, haşhaş, çavdar, ayçiçeği, nohut, kimyon, mercimek, yulaf, fiğ, yonca, kavun, karpuz, korunga, kabak yetiştiriciliği yapıldığını söyledi.

Kavunu ile ünlü olan ilçede aynı zamanda doğal Gecek suyunun da çıktığını aktaran Kaymakam Aktaş, ilçede Selçuklular döneminden kalma tarihi mekanlarında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Vali Çelik, Kaymakam Aktaş ve beraberlerindeki heyet, Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt’ı makamında ziyaret etti. Belediyenin ilçede yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Arayıt, “1932 Yılında Bucak olan Günyüzü Nahiyesi’ne 1972 yılında Belediye Teşkilatı kurulmuş, Günyüzü İlçesi 20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3644 Sayılı kanunla müstakil İlçe olmuş olup, 06.08.1991 tarihinde resmen çalışmaya başlamıştır” dedi.

Selçuklular ve Osmanlılar dönemine ait yerleşim birimlerinin kalıntılarının ilçe turizmine değer kattığını dile getiren Başkan Arayıt, Vali Çelik’in ilçeye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye ziyaretinin ardından ilçe merkezini gezen Vali Çelik, vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Vali Çelik’e bu ziyaretlerinde; İl Milli Eğitim Müdür Necmi Özen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şennur Azade ve ilgililer eşlik etti.
Kaynak: İHA