'Türk-Alman Su İşbirliği Günleri' Mersin'de Düzenlenecek

Etkinlikte, suyun etkin ve sürdürülebilir ekonomisi, çevreye duyarlı teknolojiler ve yöntemler, iyi örnekler, sektörün gereksinimleri, sorunlar ve işbirliği imkanları gibi konular tartışılacak.

İçel Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ve German Water Partnership (GWP- Alman Su Ortaklığı) işbirliğinde düzenlenen 'Türk-Alman Su İşbirliği Günleri'nin 6.'sı, 18-19 Ekim tarihlerinde İçel’de gerçekleştirilecek.

MESKİ'den yapılan açıklamada, GWP tarafından Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen ve bu yıl İçel'in ev sahipliğinde yapılmasına karar verilen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve GWP'nin Türkiye'deki yerel partneri LinkTurkey işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Kamu ve özel sektörden çok sayıda kurum temsilcisinin katılmasının beklendiği etkinlikte, suyun etkin ve sürdürülebilir ekonomisi, çevreye duyarlı teknolojiler ve yöntemler, iyi örnekler, sektörün gereksinimleri, sorunlar ve işbirliği imkanları gibi konular tartışılacak.

2 gün sürecek olan etkinlikte ayrıca, su ve atık su sektöründeki kurum ve firmaları bir araya getirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: AA