TŞOF Başkanı Apaydın Açıklaması

'ÖTV'siz araç yenileme imkanı, şoförlerin daha kaliteli hizmet vermesini sağlayacak' 'Sürenin uzun tutulmasıyla aracını yenileyecek olan esnafımızın sayısı en az yüzde 2025 artış gösterecektir'.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, şoför esnafına ÖTV'siz araç yenileme imkanı getiren düzenlemenin daha iyi hizmet verilmesine olanak sağlayacağını belirtti.

Apaydın yazılı açıklamasında, şehir içinde yük ve yolcu, şehirler arasında yük taşımacılığı yapan şoför esnafının ticari araçlarını ÖTV'siz yenilemesine imkan sağlayan kanunun uygulanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği tebliğ ile ilgili tüm odalara genelge gönderildiğini ifade etti.

Şoför esnafının araçlarını yenileyerek daha kaliteli hizmet vereceğine işaret eden Apaydın, 2004'ten beri düzenlemenin hayata geçirilmesi için mücadele ettiklerini kaydetti. Apaydın, 'Bu süreçte tüm ticari araçlarımızı uygun fiyat ve kredilerle yenilemek en büyük arzumuz. Şehit ve gazi yakınlarının da yararlanmasıyla ülke genelinde 350 ile 450 bin civarında bir aracın yenileneceğini tahmin ediyoruz. Ticari araçların yenilenmesiyle vatandaşa verilen hizmetin kalitesi de artmış olacak. Turizme olumlu yansıyacağından ülkemizin imajına da büyük katkısı olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Araçların değişimi için 30 Haziran 2019'a kadar süre verilmesi sayesinde otomobil fabrikalarının taleplere zamanında cevap verebileceğini vurgulayan Apaydın, 'Esnafımızın araç yenileme talebine otomotiv sektörünün hemen olumlu cevap veremeyeceği düşünülerek araç yenileme süresinin uzun vadeye yayılması olumlu bir karar oldu. Sürenin uzun tutulmasıyla aracını yenileyecek olan esnafımızın sayısı en az yüzde 20-25 artış gösterecektir.' ifadesini kullandı.

Apaydın, piyasanın canlanması için bankaların ellerini taşın altına koyarak ticari araç sahiplerine uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanı sağlaması gerektiğini, ÖTV indiriminin yanında düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanının şoför esnafının araçlarını yenilemesine vesile olacağını kaydetti.
Kaynak: AA