TİKA'dan 'Sanayide Ve Binalarda Enerji Verimliliği Ve Yönetimi' Eğitim Programına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), JICA ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı işbirliğinde Ankara ve İstanbul’da ’Sanayide ve Binalarda Enerji Verimliliği ve Yönetimi’ eğitim programı düzenlendi.

TİKA'dan 'Sanayide Ve Binalarda Enerji Verimliliği Ve Yönetimi' Eğitim Programına Destek
Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda önemli projeleri hayata geçiren TİKA, mesleki eğitim, programlarına da destek vermeye devam ediyor. Bu çerçevede TİKA, JICA ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı işbirliğinde Ankara ve İstanbul’da ’Sanayide ve Binalarda Enerji Verimliliği ve Yönetimi’ eğitim programı düzenlendi.

Açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, JICA Türkiye Ofis Başkanı Mayumi Endoh ve TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er’in katılımları ile gerçekleştirilen program kapsamında, Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Moğolistan, Tacikistan ve Ukrayna’dan 24 uzman Ankara, Bursa ve İstanbul’da teorik ve uygulamaya dayalı eğitimler alarak saha ziyaretlerine katıldı.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Mülga Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü ve JICA tarafından 2003 yılında başlatılan program 2011 yılında TİKA’nın katılımıyla daha da güçlenen başarılı üçgen işbirliği projeleri arasında yer alıyor.
Kaynak: İHA