Ticari Araç Sahiplerine Getirilen ÖTV Muafiyeti

MESOB Başkanı Keskin: 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde esnaf ve sanatkar kesimine ilk defa bir teşvik verilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ticari araç sahiplerine getirilen ÖTV muafiyetine ilişkin, 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde esnaf ve sanatkar kesimine ilk defa bir teşvik verilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.' dedi.

MESOB Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapanlara bir kereye mahsus araçlarını ÖTV’siz olarak değiştirmelerine imkan veren uygulamaya ilişkin tebliğin Maliye Bakanlığı tarafından yayımlandığını hatırlattı.

Desteğin önemine işaret eden Keskin, şunları kaydetti:

'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde esnaf ve sanatkar kesimine ilk defa bir teşvik verilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binail Yıldırım’a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye, hükümetimizin değerli bakanlarına, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Öznur Çalık’a milletvekillerimize, 10 yıldan beri bu teşvik uygulamasının çıkması için yapmış olduğumuz girişimlere her dönem destek veren şoför esnafımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.'

Tebliğe göre şehir içi taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı faaliyeti ile ticari yük taşımacılığı faaliyeti dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek ve tüzel kişiler tarafından, söz konusu faaliyetler kapsamında kullanılan taşıtların yenilenmesinde 30 Haziran 2019 tarihine kadar ÖTV'den müstesna olunacağını belirten Keskin, tebliğin getirdiği yeniliklere ilişkin bilgi verdi.

ÖTV’siz araç yenileme uygulamasından yararlanacak şoför esnafının gerekli evraklarını satış bayilerine sunmaları gerektiğini kaydeden Keskin, düzenleme için talep edilen belgelere ilişkin esnafların Şoförler ve Otomobilciler Odasından gerekli bilgi desteğini alabileceklerini aktardı.
Kaynak: AA