Tekkeköy'de Hasret Sona Eriyor

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Tevfiköztürk Caddesi’nin doğalgaz hasreti sona eriyor.

Tekkeköy'de Hasret Sona Eriyor
Çeşitli nedenlerle doğalgaz arzı sağlanamayan Tekkeköy 19 Mayıs Mahallesi ile Pınar Mahallesi arasında bulunan Tevfiköztürk Caddesi, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın girişimleri sonucunda doğalgaza kavuşması için ana hat çalışmaları başlatıldı.

Tekkeköy ilçesi Tevfiköztürk Caddesi’nde yıllardır çeşitli nedenlerle doğalgaz kullanımı sağlanamayan ve vatandaşların talep ettiği doğalgaz konusu Başkan Togar’ın Büyükşehir Belediyesi ve SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan ile yürüttüğü görüşmeler neticesinde çözüme kavuşturularak, caddenin doğalgaz ana hat çalışmaları başlatıldı.

Teyfiköztürk Caddesi’nde doğalgaz sevinci

Tevfiköztürk Caddesi’nde ikamet eden vatandaşların evlerine doğalgaz bağlatabilmesi için doğalgaz ana hat çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yaptığı açıklamada, “İlçemiz 19 Mayıs Mahallesi ile Pınar Mahallesi arasında bulunan Tevfiköztürk Caddemiz sakinlerinin en büyük talebi olan doğalgaz sorununu çözmek için çalışmalarımıza başladık. Büyükşehir Belediyemiz ve SAMGAZ ile toplantılar ve görüşmeler yaparak bölge halkının doğalgaz talebini masaya yatırdık. SASKİ tarafından mahallenin kanalizasyon, yağmur suyu ve alt yapı çalışmaları başlatılarak, çalışmalar tamamlandı. Bunların yanında özellikle yaklaşan kış öncesi doğalgaz hattının çekilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesine karar verdik. SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan’a mahalledeki çalışmaların Büyükşehir Belediyemiz ve Tekkeköy koordinesinde yürütüleceğini belirttik ve herkes konunun çözümlenmesi için elini taşın altına koydu. Böylelikle ana hat çalışmaları başlatıldı ve bizlerden doğalgaz talebinde bulunan Tevfiköztürk Caddemiz sakinlerine vermiş olduğumuz sözü tutarak caddeyi doğalgazla buluşturduk. Seçim meydanlarında vatandaşlarımıza ‘ilçemizi iktidarla buluşturun, biz de üzerimize düşeni yerine getirelim’ dedik ve sözümüzü de tuttuk. Artık Tevfiköztürk Caddesi sakinlerimiz de doğalgazla buluşturduk. Ayrıca vermiş olduğumuz bir sözümüzü daha yerine getirmiş bulunuyoruz. Mahalle haklıda bu konudan oldukça memnun. Bizleri gerek ziyaret ederek, gerekse de arayarak bizlere ulaşıp teşekkürlerini iletiyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA