Taksi Plakalarında Yeni Dönem Başlıyor

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ortak karar neticesinde ildeki taksi plakaları yeniden şekillendirilecek.

Taksi Plakalarında Yeni Dönem Başlıyor
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ile yaptıkları son toplantıda ticari taksi’lerde plakaların yeniden şekillendirilmesini ele aldı.

Göreve geldiği günden bu yana özellikle taksici esnafının sorunlarını çözme noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile yoğun çalışmalar sergiliyor. Oda Başkanı Yücel Karakaya, Erzurum’da aktif olmayan T plakalarının kullanılmaması noktasında önemli bir çalışmaya daha imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve genel sekreter yardımcısı Ünsal Kıraç ile birlikte konu hakkında toplantılar yapan Erzurum Şoförler ve otomobilciler odası Başkanı Yücel Karakaya, İldeki T plakalarına yeni bir düzenlemenin getirileceğini belirtti.

Başkan Karakaya, “Göreve başladığımız günden itibaren yaptığımız araştırmalar neticesinde şu anda Erzurum’da 2075 T plakasına ulaştık. Ancak faal olarak çalışan taksi sayımız 800 civarında. Binin üzerinde T plakasının işlevsiz olduğunu tespit ettikten sonra konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve genel sekreter yardımcımız Ünsal Kıraç ile görüştük. Sayın Başkanımız bu konuda bize büyük destekte bulundu ve işlevsiz plakalarının kaldırılması noktasında karar alınmasını istedi. Bizlerde ulaşım koordinasyon merkezi “UKAME” olarak T plakalarının yeniden yapılandırılması için karar aldık. İlimizde faal olarak gerçek manada taksicilik yapan esnafımızın mağduriyetini giderme noktasında çalışmalarımızı hızlandırdık. Bundan böyle plakalar 25 T 001 ‘den başlayacak ve önceki gibi dört rakam değil üç rakama inecek. Bizlere desteklerini esirgemeyen ve her konuda yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve genel sekreter yardımcımız Ünsal Kıraç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA