Sosyal Medyada FETÖ Propagandası Davasında Karar

FETÖ'nün darbe girişimini, sosyal medyada övdüğü gerekçesiyle yargılanan kişiye 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimini sosyal medya hesabında övdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan kişiye, 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuksuz yargılanan sanık Burak Eksen ile avukatı katıldı.

FETÖ'nün darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz akşamı sosyal medya hesabından 'Bu ülkeyi kendi malı sananlar sonunda cezasını görecekler. Teşekkürler Türk askeri' paylaşımında bulunduğu için hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açılan Eksen savunmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürlüğüne bağlı huzurevinde sosyolog olarak çalıştığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu günün öncesinde çalıştığı kurumda nöbetçi olduğunu ve nöbetten çıktıktan sonra eve gittiğinde televizyonda askerlerin Boğaziçi Köprüsü'nde olduğunu gördüğünü anlatan Eksen, 'Askerlerin, Gezi olayları gibi bir olaya müdahale etmek için orada olduğunu düşünerek saat 22.00 sıralarında böyle bir paylaşımda bulundum.' dedi.

Kendisinin terör örgütü FETÖ ile hiçbir bağının olmadığını ifade eden Eksen, 'Ne onların yurdunda kaldım ne gazetesini ve dergisini aldım. FETÖ ile hiçbir ilişkim yoktur. O gün nöbetten çıktığım için uykusuzluğun da etkisiyle Gezi olaylarında olduğu gibi kimi siyasi grupların ayaklanma gerçekleştirdiğini, askerlerin de bu ayaklanmayı bastırmak için görev yaptığını düşündüm. Bu nedenle böyle bir mesaj yazdım. Benim bu mesajla kastetmek istediğim şey, siyasi ideolojileri doğrultusunda birtakım halk gruplarını eleştirmekti.' şeklinde konuştu.

Sanığın avukatı Erol Yasin Özkeçeci ise müvekkilinin olayı saat 22.00 sıralarında öğrenerek bu saatte sosyal paylaşım hesabı üzerinden paylaşım yaptığını belirterek, 'Bu eleştiri siyasetçilere ve hükümete yönelik değildi. Mesaj yanlış anlaşılmıştır.' ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, 'propaganda suçu işlemek için örgüt üyesi olma gerekliliğinin bulunmadığı' gerekçesiyle sanık Eksen'e Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Heyet, hükmün açıklanmasının ise geriye bırakılması kararını verdi.
Kaynak: AA