'Özgürlüğü' Mermere Yansıttı

Romanyalı heykeltıraş Ciprian Hopirtean'ın özgürlük konulu “Mental Kaçış” adlı eseri, 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda sergilenecek.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ'da bu yıl 2.'si düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu kapsamında Türkiye'ye gelen Rumen heykeltıraş Ciprian Hopirtean'ın eseri ve diğer heykeltıraşların eserleri 14 Ekim'e kadar sahil marinada sergilenecek.

Açıklamada, eseri hakkında bilgi veren Hopirtean uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir eseri hayata geçirdiğini ve kanatların özgürlüğü temsil ettiğini belirtti.

Eserinde insan ruhunun mental özgürlüğe, barış ve güzelliklerle dolu düşünsel dünyaya doğru ısrarlı kaçışını anlatmaya çalıştığını ifade eden Hopirtean şunları kaydetti:

'Kanatlar insan ruhunun özgürlüğünü ve çatışmaların ve savaşların olmadığı bir dünyada yeni başlangıçları temsil etmekte. Kanatlar arasındaki dairesel form, gözler heykelin üzerinde gezinirken heykelin şaşırtıcı başlangıç noktasına işaret ederek daha iyi bir dünyaya giden yolu, kaçışı simgelemektedir. Eserde insan ruhunun mental özgürlüğe, barış ve güzelliklerle dolu düşünsel dünyaya doğru ısrarlı kaçışı ifade edilmiştir.'

Kaynak: AA