Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu

2016 Nobel Edebiyat Ödülü Bob Dylan'ın oldu.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü ünlü şarkıcı ve söz yazarı Bob Dylan kazandı.

İsveç Nobel Akademisi'nden yapılan açıklamada, 75 yaşındaki sanatçının, Amerikan müzik geleneğinde "yeni şiirsel ifadeler yarattığı" için bu ödüle layık görüldüğü belirtildi. Dylan, 8 milyon İsveç kronu (Yaklaşık 3 milyon TL) değerindeki para ödülünün de sahibi oldu.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu

Edebiyat kategorisi, bu yılki Nobel ödüllerinin sonuncusuydu. Kimya, Fizik, Tıp, Ekonomi ve Barış kategorilerindeki ödüllerin sahipleri geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Ödül sahiplerine, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü olan 10 Aralık'ta düzenlenecek törende diploma ve altın madalya verilecek.

Peki Bob Dylan kimdir?

1941 doğumlu ABD’li müzisyen Bob Dylan’ın asıl ismi Robert Allen Zimmerman. Dylan 2004 yılında Chronicles: Volume One adlı anılarında babaannesinin ailesinin Kağızmanlı olduğu, evlenmeden önceki adının "Kirghiz" (Kırgız) olduğu, onun ebeveyni de aynı bölgeden gelen ayakkabı ustası ve sepici olduğu ve onun sülalesinin aslen İstanbul'dan geldiğini, ilk gençliğinde söylediği Ritchie Vales'in In a Turkish Town (Bir Türk Kasabasında şarkısının, herkesin dilindeki La Bamba'nın tersine kendisiyle daha uyuşur göründüğünü yazmıştı.
Rock, folk, folk rock, blues ve country müzik tarzında dünyanın en kült müzisyenlerinden biridir. Şarkı sözleriyle yediden 70’e herkese hitap etmeyi başaran müzisyen, savaşların anlamsızlığından Tanrı’ya, aşktan sekse pek çok konuda dillere pelesenk olan şarkıya imzasını atmıştır.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu