Muratpaşa'dan 'Popüler Kültür Konuşmaları'

Muratpaşa Belediyesi, siyasetten aşka, sinemadan müziğe, gündelik yaşamın tüm ayrıntılarının konuşulacağı yeni bir konuşmalar serisi başlatıyor. ‘Popüler Kültür Konuşmaları’ adıyla başlayacak serinin ilkinde şair Küçük İskender, yazar ve televizyoncu Yekta Kopan, akademisyen Serdar Taşçı yer alacak.

Muratpaşa Belediyesi, her şeyin çok hızlandığı, biraz da yüzeyselleştiği bir çağda, her biri kendi alanında usta yazar, şair, akademisyen, gazeteci ve düşün insanıyla‘yaşamı’ ve ‘yaşadığımız dünyayı’ konuşacak.‘Popüler Kültür Konuşmaları’ adıyla gerçekleştirilecek söyleşilerle, siyasetten gündelik yaşamın küçük ayrıntılarına, izlediğimiz bir filmden dinlediğimiz bir müziğe, kadınlardan erkeklere, aşktan ve nefrete kısaca hayatı anlamak ve anlamlandırmak ihtiyacımız olan entelektüel bilgi birikimine katkı yapılması hedefleniyor.

Bu çerçevede ilk Popüler Kültür Konuşması, ‘Her şeyden Biraz’ başlığıyla 18 Ekim Salı günü saat 19.00’da Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek. İlk söyleşinin konukları ünlü şair Küçük İskender, yazar ve televizyoncu Yekta Kopan, siyaset ve iletişim sosyolojisi çalışmalarıyla bilinen akademisyen Serdar Taşçı olacak.

Muratpaşa Belediyesi, popüler kültür konuşmalarının ilkini Türkiye’de bu alanda konusunda öncü çalışmalara imza atan ve 17 Ekim 2009 yılında hayata veda eden iletişim ve medya dünyasının duayeni akademisyen düşünür Prof. Dr. Ünsal Oskay anısında düzenleyecek.
Kaynak: İHA