Minik Öğrencilere Diş Muayenesi Yapılacak

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anasınıfı ile ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı muayeneleri yapılacağı bildirildi.

Minik Öğrencilere Diş Muayenesi Yapılacak
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halk sağlığı birimlerinin, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediği belirtildi. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunulduğu kaydedilen açıklamada, “Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır” denildi.

Ülkemizde en sık rastlanan sağlık sorunlarından birinin ağız ve diş hastalıkları olduğu kaydedilen açıklamada, “Ağız ve diş sağlığı, halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmekte ve koruyucu sağlık hizmetleri uygulanması gerekmektedir. Bu gerçeklerden yola çıkılarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine 2015-2016 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı ile ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik ağız diş muayenesi ve florürlü vernik uygulaması gerçekleşmiş olup, ilkokul öğrencilerine ağız diş sağlığı eğitimi verilmiştir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise anasınıfı ile ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine iki kez florürlü vernik uygulaması, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin ağız diş muayenelerinin yapılması, farkındalığın oluşması adına öğrenci öğretmen velilere yönelik eğitimler planlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA