Melikgazi Belediyesi Enerji Depolayacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2017 yılı için belediye tesisleri için yıllık tüketime ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi satın alacağını söyledi.

Melikgazi Belediyesi Enerji Depolayacak
Türkiye eski Türkiye değil…

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Eskiden Türkiye’de tek bir elektrik dağıtıcı ve satıcı firması vardı. Ancak şimdi özelleştirme ile birlikte elektrik enerjisi serbest piyasada oluşan birçok firma tarafından satışa sunulmaktadır. Dolayısı ile bir rekabet ortamı oluşmaktadır. Bizde Melikgazi Belediyesi olarak kamu yararını düşünerek elektrik enerjisin alımını ihale ettik. En uygun teklif veren firma ile anlaşma sağlanacaktır. Böylece kamu yararına yapılan bu ihale ile kamu karı elde edilecek ve ilçe halkına daha çok hizmet etmek için gelir sağlanmış olacaktır. Bu bir ilk olup yine Melikgazi Belediyemizce gerçekleştirilmektedir“ dedi.

3.795 bin Kwh elektrik…

Elektrik Enerjisi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, satın alınacak olan 3.795 bin Kwh elektrik enerjisinin belediye hizmet binaları, sosyal ve spor tesisleri, zabıta ve araç atölyeleri gibi yapılarda kullanılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA