Kepez'de Tiyatro Sezonu Keşanlı Ali Destanı İle Başlıyor

Kepez Belediye Tiyatrosu, Haldun Taner'in Keşanlı Ali Destanı oyununu sahneleyecek.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, epik tiyatronun en güzel örneklerinden biri sayılan oyunda, eski tiyatro geleneğinin birçok özelliği çağdaş bir yorumla sunulacak.

Oyunun genel sanat yönetmenliğini Abdullah Sürekli, yönetmenliğiniyse Oktay Gözpınar yapacak.

Oyunun reji asistanlığını Derya Ünlü Bütev, ışık tasarımını Murat Çetinkaya, ses-ışık efektini Mustafa Uçak ve müzik uygulamasınıysa Sonay Yener gerçekleştirecek.

Oyuncular, Abdullah Sürekli, Aylin Arslan Gültekin, Mustafa Samanlı, Emre İnal, Cengiz Kaya, Hüseyin Yorgancı, Şenay Ocakcıoğlu, Özge Efe, Derya Ünlü Bütev, Seçkin Güner, Yiğit Sürekli, Abdülhakim Tanhan, Aykut Keser, Semagül Demir, Dudu Yürekli, Berk İçen, Erşan Demirdelen, Akın İpek ve Emre Sürekli tarafından sahnelenecek oyunun ilk gösterimi de 15 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

- Oyunun konusu

Sineklidağ'da yaşayan Ali ve Zilha'nın hayatını işleyen oyunda, Zilha'nın amcası öldürülür ve suçu Ali'nin üzerine atarlar. Zilha'nın amcası da mahallenin belalılarından biridir. Herkesten haraç toplar ve kimse tarafından sevilmez. Ali bir türlü suçsuzluğunu ispat edemez. Mahallenin en sevilmeyen adamını öldürdüğü için herkes tarafından sevilir ve mahallede ünlenir. Hapishaneden çıkınca muhteşem bir karşılama töreni hazırlanır. Herkes ona sevgi gösterir. Ali mahallesine gelir gelmez, mahallenin muhtarlığına adaylığını koyar. Ali seçimleri kazanır ve muhtar olur. Mahallede kısa sürede çok şey değiştirir. Haraç olayını kaldırır ve mahalleyi bir düzene koyar. Oyun farklı karakterlerin eklenmesiyle birbirini izleyen olaylarla devam eder.

Kaynak: AA