Kastabala Antik Kenti'ndeki Kazı Çalışmaları

Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeyrek: 'Kazı çalışmalarının bütçesi el verdikçe, ortaya çıkardığımız yapıları ayağa kaldırmak için uğraşacağız'

Kastabala Antik Kenti'nde arkeolojik kazı ve araştırma alan çalışmaları sona erdi.

Osmaniye'nin 20 kilometre kuzey doğusundaki arkaik-klasik döneme uzanan, 2. ve 3. yüzyıllarda Roma döneminde altın çağını yaşayan Kastabala (Hierapolis) Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Kazı Başkanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Hacı Zeyrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki kazı alanındaki çalışmaların planlandığı gibi yürütüldüğünü ve tamamlandığını belirtti.

Gelecek sezon tekrar kazı çalışmalarına hummalı bir şekilde devam edileceğini ifade eden Zeyrek, şöyle devam etti:

'Kazı çalışmalarının bütçesi el verdikçe, ortaya çıkardığımız yapıları ayağa kaldırmak için uğraşacağız. Bunlar için de bazı projeler hazırladık. Kale Tepesi ve sütunlu cadde çevresini önümüzdeki yıl ayağa kaldırmayı ümit ediyoruz. Sezon içinde kazı alanlarına zemin hazırlayacak çalışmalar yaptık. Kale Tepesi'nin güney eteğindeki sondaj alanı ve tiyatronun röleve ve restitüsyon çalışmalarını yaptık.'

Zeyrek, gelecek yıllarda daha da ortaya çıkarılacak Kastabala Antik Kenti'nin hem Türk turizmine büyük katkı sağlayacağını, hem de tarihi birçok bulguyu ortaya çıkaracağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA