Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Toplantısı

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısı, Şanlıurfa'da yapılacak.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, düzenlediği basın toplantısında, ev sahipliği yapacakları toplantıya, 106 belediyeden yetkililerin katılacağını söyledi.

Toplantının kentin turizmine katkı sağlayacağını belirten Demirkol, şunları kaydetti:

'Kentimizde genç nüfus fazla, genç nüfusa istihdam sağlamak amacıyla yine gelenekten gelecek önem veren bir belediye olarak, tarihi kültürel zenginlikleri ve bölgemizi, kentimiz tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu şekilde turizmin Şanlıurfa'ya akmasını ve sanayinin kentte yatırım yapmasını hedefliyoruz. Bunun genç nüfusumuza istihdam yaratacağı düşüncesindeyiz. Ev sahipliğini yapacağımız toplantının, kentin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Şanlıurfa'nın peygamberler şehri olduğunu, Göbekli Tepesiyle, Harran ve Halfeti gibi ilçelerimizdeki tarihi mekanlarıyla bir turizmin şehir olduğunu tanıtmak istiyoruz. Misafirlerimize Şanlıurfa'nın misafirperverliğini göstereceğiz inşallah.'

Belediye olarak 16 Ekim'de düzenlenecek Uluslararası 5. Göbeklitepe Maratonuna ev sahipliği yapacaklarını da belirten Demirkol, maratona il dışından çok sayıda sporcu katılacağını ve bu tür etkinliklerin kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: AA