İngiltere Suriye'de Yeni 'Askeri Eylem' Düşünmüyor

İngiltere Başbakanlığı, ülkenin Suriye’deki askeri faaliyetinin genişlemesinin gündemde olmadığını açıkladı.

İngiltere Başbakanlığı, ülkenin Suriye’deki askeri faaliyetinin genişlemesinin gündemde olmadığını açıkladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada İngiltere’nin Suriye’deki askeri faaliyetlerinin genişletilmesinin gündemde olmadığı vurgulanarak, “Askeri eylem için herhangi bir planımız yok. (Suriye’deki) çatışmanın nasıl sona erdirilebileceği konusunda uluslararası toplumla işbirliği içinde çalışıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Boris Johnson, bugün İngiliz Parlamentosunun Dış İlişkiler Komisyonunda dış politikaya ilişkin soruları yanıtlarken, Suriye’de çeşitli askeri opsiyonların düşünüldüğünü söylemişti.

Johnson, pazar günü Londra'da ABD Dışişleri John Kerry'nin de aralarında bulunacağı çeşitli ülkelerden dışişleri bakanları ile üst düzey yetkililerin katılacağı toplantıya ev sahipliği yapacağını ve Suriye ile Irak'ın bu toplantıda masaya yatırılacağını kaydetmişti. Bu toplantıda, birçok seçeneğin masaya yatırılacağını ve bu seçenekler arasında 'daha hareketli eylemlerin' de bulunduğunu belirten Johnson, 'Bu seçenekler yakın vadede olmayabilir. Ama bu, görüşmelerin o yönde ilerlemediği anlamına gelmez.' diye konuşmuştu.

İngiliz bakanın sözleri, basında Suriye’de askeri operasyonun genişleyebileceğinin işareti olarak yorumlanmıştı.

İngiltere, geçen aralık ayından bu yana DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonun Suriye’deki hava saldırılarına destek veriyor.

Kaynak: AA