Husilerden 'ABD Destroyerini Hedef Almadık' Açıklaması

Yemen'de yönetim karşıtı Husiler, Kızıldeniz'de seyreden USS Mason adlı ABD destroyerinin, kontrolleri altındaki Hudayda bölgesinden fırlatılan füze ile hedef alındığı yönündeki haberleri yalanladı.

Husilerin kontrolündeki haber ajansı Saba'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, 'Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler, Yemen açıklarında seyreden herhangi bir savaş gemisini hedef almamıştır. Bu yöndeki tüm iddialar gerçek dışıdır ve bizim bunlarla hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır.' ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'deki hava saldırılarına işaret edilerek, 'Söz konusu iddialar, düşman tarafından Yemen'e uygulanan abluka ve halkına yönelik işlenen cinayetleri örtmek için uydurulan gerekçelerden ibarettir.' denildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kızıldeniz'de seyreden USS Mason adlı Amerikan destroyerinin, Husilerin kontrolü altındaki Hudayda bölgesinden fırlatılan füze ile dün ve birkaç gün önce hedef alındığını açıklamıştı.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, söz konusu saldırıların ardından ABD askeri güçlerinin bugün sabah saatlerinde Kızıldeniz kıyılarında yer alan üç radar mevzisini vurduğunu bildirmişti.

Kaynak: AA