Havza'da Lokantalara Denetim

Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde lokanta ile yemek servisi yapan işletmeleri denetledi.

Denetimlerde iş yeri açma ruhsatı, genel temizlik, iş önlüğü, yangın tüpü ve iş yerlerinde bulunan eksiklikler kontrol edildi.

Havza Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Demir, vatandaşın sağlığının çok önemli olduğunu, halkın sağlığıyla oynamaya çalışanlara, eksik gramajla üretim yapanlara müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Demir, 'Amacımız, vatandaşlarımızın güven içinde yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olmaktır. Halkın sağlığını olumsuz etkileyebilecek iş yerlerinin faaliyet göstermesine izin verilmeyecek.' dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise gıda üretimi yapan iş yerlerinin rutin denetimlerin devam edeceğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

'Yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Bundan sonra da fırınlarımız, lokantalarımız ve pastanelerimize yönelik denetimlerimiz devam edecek. Burada önemli olan bizim denetimlerimizden ziyade işletmelerimizin kendi denetimlerini yapmaları. İşlerini hassasiyet içerisinde yürüten işletmecilerimize temizlik konusunda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA