Hacı Bektaş Vakfı, Yunus Emre'yi Andı

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi, 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında ‘Yunus’la Cem Olmak’ adlı program düzenledi. Hacı Bektaş Veli ile Yunus’un arasındaki iletişimi konu alan programa ilgi yoğun oldu. Gecede konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Biz Yunus Emre Hazretlerinden hem dinimizi hem dilimizi öğrendik. Bunu geleceğimize anlatmak zorundayız” dedi.

Hacı Bektaş Vakfı, Yunus Emre'yi Andı
İkinci Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi tarafından ‘Yunus’la Cem Olmak’ isimli bir program düzenlendi.

Programa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Mehmet Kavas, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şube Başkanı Bektaş Kılınç, CHP İl Başkanı Halil Tokul, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, meclis üyeleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Programın ilk bölümünde Vakıf temsilcileri tarafından kurulan Dost Meclisi’nde Hacı Bektaşi Veli ve Yunus Emre arasında yaşanan hayat hikayeleri paylaşıldı. Meclis’in sunumunu Alevi Dedesi Muhammed Akgül gerçekleştirdi. Programda Zakir Mustafa Kılınç ve Zakir Celal Ateş okudukları türkü ve ağıtlarla eşlik ettiler.

‘İsmini taşımaktan gurur duyuyoruz’

Dost Meclisi’nin ardından sahneye bir konuşma gerçekleştirmek için gelen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunus Emre’nin manevi şahsiyetinin büyüklüğüne değinerek, “Biz Yunus Emre gibi büyük bir şahsiyetin ismini taşıyan bir belediye olarak bu etkinlikleri başlattık. Gönül coğrafyamızdan misafirlerimizin de geldiği bu programlar, bunun gibi çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Dedemize, vakfımıza ve cemevimizin yetkilerine teşekkür ediyorum. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz sempozyumlarda ağırladığımız hocalarımızdan bazıları ünlü düşünürün Sünni, bazılarıysa alevi kökenli olduğunu söylüyor. Ben geçen sene sempozyumların kapanışında söz alarak ‘Yunus Emre öyle bir hak dostu ki, asırlar sonra bütün kardeşlerimiz Yunus Emre’de bir şey buluyor. Hepimiz kendimizi Yunus Emre’ye yakın hissediyor. İşte Yunus Emre’nin büyüklüğü budur’ demiştim. Her kesim Yunus Emre hazretlerinden birşeyler kapmış. Gittiğimiz her yerde de onun ışığını görüyoruz. Mevlana, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre ülkemizin hamurunda çok önemli katkılar sundular. Allah onlardan razı olsun. Biz Yunus emre Hazretlerinden hem dinimizi hem dilimizi öğrendik. Bugün bile bütün insanlarımız onun şiirlerini rahatlıkla anlayabiliyor. Bunu geleceğimize anlatmak zorundayız. Biz de belediye olarak bunu yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA