'Güç Para Değildir, Güç Etkin Çalışmadır'

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sabancı: 'Güç para değildir, güç etkin çalışmadır' 'Bugüne kadar 126 projeye destek verdik, 700 bini aşkın insanın hayatında olumlu bir iz bıraktığımız görüldü'.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 'Güç para değildir, güç etkin çalışmadır.' dedi.

Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen Ekim Zamanı-Deneyim Paylaşım Toplantısı'nda konuşan Sabancı, ekim ayının ekme ayı, tohumun toprakla buluşma ayı olduğunu belirterek, 'Bugün bir şeylere başlıyoruz, bugün yola çıkıyoruz.' dedi.

Sabancı Vakfı olarak 42 yıl önce Hacı Ömer Sabancı'nın 'Bu topraklardan kazandıklarımızı, bu toprakların insanlarıyla paylaşmalıyız.' arzusuyla bir yolculuğa başladıklarını anımsatan Sabancı, 2006 yılında bu yolculuğa yeni bir halka eklediklerini kaydetti.

Sabancı, belli bir birikime gelmiş vakıfların dünyada neler yaptığına bakarak kendilerine bir yol haritası çizdiklerini dile getirdi.

Artılara, güçlü ve geliştirebilecekleri yönlere her zaman bakılması gerektiğini anlatan Sabancı, 'Biz bunlara baktığımızda Sabancı Vakfı'nın birikimlerinin bize yeni bir yol haritası çizmeye fırsat verdiğini gördük. O da Türkiye'deki sivil toplumun güçlenmesi için.' diye konuştu.

Sabancı, sözlerine şöyle devam etti:

'Güç para değildir, güç etkin çalışmadır. Yani sivil toplum örgütlerinin daha etkin çalışabilmeleri, dokundukları yerde fark yaratabilmeleri için biz Sabancı Vakfı olarak ne yapabiliriz? İşte o arayışla hibe programlarına başladık. Kadınlar, engelliler ve gençler odaklı konularda sivil toplum örgütlerine, yani bilfiil sahada görev yapan sizler gibi gönül veren sivil toplum örgütlerine destek olma rolüne geçtik. 8-10 yıldır bu hibe programlarını yapıyoruz. Çok destek gördük.'

- 'Yeni dönemde yine hibe programlarına devam edeceğiz'

Güler Sabancı, 2006 yılından 2016'ya kadar yaptıkları çalışmaların boşa gitmediğini söyledi.

STK'ların başarılı işler yaptığını belirten Sabancı, 'Biz de sizi desteklemekle başarılı bulunuyoruz.' dedi. Sabancı, bunların kendilerine cesaret verdiğini, yeni dönemde yine hibe programlarına devam edeceklerini dile getirdi.

Etkin ve başarılı çalışan sivil toplumun demokrasi için, ülkenin geleceği için çok kritik ve çok önemli olduğuna işaret eden Sabancı, bugün bu organizasyonda olan herkese teşekkür etti.

Sabancı, bugüne kadar 126 projeye destek verildiğini, 700 bini aşkın insanın hayatında olumlu bir iz bıraktıklarının görüldüğünü sözlerine ekledi.

Sabancı'nın konuşmasından sonra erken yaşta evlilikleri önlemek, engellilere yönelik ayrımcılıkla mücadele etmek ve gençlerin sanat yoluyla topluma katılımını artırmak gibi farklı amaçları kapsayan projeler aracılığıyla toplumsal sorunlara çözüm arayan 8 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi hikayelerini paylaştı.

Kaynak: AA