Gördes'in Yol Sorunu Gideriliyor

Gördes Kaymakamı Bilgin: 'GördesAkhisar yolunda genişletme ve düzenleme çalışmaları başlama aşamasına geldi. Bu sayede Gördesli hemşehrilerimizin devletimizden beklediği öncelikli yatırım da inşallah gerçekleşmiş olacak' 'Gördes'in Salihli bağlantısının sağlandığı yoldaki çalışmalarda önemli aşama tamamlandı. Ayrıca diğer ilçe bağlantı yollarında da çalışmalar hızla devam ediyor'

Gördes'i çevre ilçelere bağlayan, 1980'li yılların başında asfaltlanmasından bu yana tek gidiş-geliş şeritten ulaşımın sağlandığı ana yollarda başlatılan çalışmalar hızla devam ederken yenileri için de adımlar atılıyor.

Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gördes'in çevresiyle ana ulaşımının sağlandığı Akhisar, Salihli, Demirci ve Köprübaşı bağlantı yollarının ilçenin konumu nedeniyle bol virajlı ve tek şeritli olduğunu belirtti.

Demircililerin devletten öncelikli beklentilerinin mevcut yolların genişletilmesi ve düzenlenmesi olduğunu aktaran Kaymakam Bilgin, bu beklentiler doğrultusunda gerekli adımların atıldığını, kimi yollarda çalışmaların tamamlanma, kimilerinde ise başlama aşamasına gelindiğini bildirdi.

Gördesliler'in ulaşımda, Manisa'ya gidişi de sağlayan Akhisar yolunun ağırlıklı olarak kullanıldığını, dağlık ve ormanlık bir alandan geçen, çok virajlı ve eğimli yolun genişletilmesi, düzenlenmesi yönünde 2015 yılında ihalesinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Bilgin, 'Gördes-Akhisar yolunda genişletme ve düzenleme çalışmaları başlama aşamasına geldi. Bu sayede Gördesli hemşehrilerimizin devletimizden beklediği öncelikli yatırım da inşallah gerçekleşmiş olacak. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' dedi.

- 'Yeni yol, zaman tasarrufu sağlayacak'

Gördes-Akhisar yolunun 54 kilometre olacağını ifade eden Kaymakam Bilgin, 'Mevcut yolda ulaşım, aşırı eğim ve virajlar nedeniyle daha düşük hızda yapılıyor. Yolun genişletmesi, virajların azaltılması ve eğimin düşürülmesiyle, mesafe yönünden olmasa da geçilme süresinin kısalmasında önemli katkı sağlayacaktır.' bilgisini aktardı.

Bilgin, ilçenin Salihli yönüne ulaşımın sağlandığı yolda da başlatılan çalışmalarda önemli aşamanın tamamlandığını, ayrıca diğer yollarda da çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ise, Gördes'in çevre bağlantı yollarındaki düzenlemenin, yıllardır beklenen bir çalışma olduğunu ifade etti.

İlçenin, Akhisar ve Salihli ile olan yollarının yanısıra Köprübaşı ve Demirci ile bağlantılarını sağlayan yollarda da çalışmalar yapıldığını dile getiren Akyol, 'Salihli yolundaki çalışmalar bitmek üzere, inşallah bu ay içerisinde hizmete açılacak. En önemlisi ise Akhisar yolundaki genişletme çalışmaları. Orman Bakanlığından gerekli izinler alındı. Önümüzdeki günlerde bu yoldaki genişletme çalışmalara başlanacak. Bu sayede ilçe sakinlerimizin önemli bir beklentisi karşılanacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA