FETÖ’nun Robotlaştırdığı Öğrencileri Özgürleştirecek

Türkiye FETÖ ile mücadelesini her alanda sürdürüyor, FETÖ’nün kendini en çok ön plana çıkardığı alan olan eğitimde verilen zararlar onarılmaya çalışılıyor.

FETÖ’nun Robotlaştırdığı Öğrencileri Özgürleştirecek
Tüm dünyada FETÖ okulları kendi ülkesine karşı hain yetiştiren birer suç merkezleri haline gelmiş durumda işte bu hasarları gidermek için eğitimcilerde harekete geçti.

Yrd. Doç. Dr. Hamit Akçay liderliğinde faaliyetlerini sürdüren Kâşif Çocuk Anaokulları 2010 yılından beri üzerinde çalıştıkları yerli ve milli bir eğitim modelini tamamladıklarını açıkladı. DEBİ-T adı verilen bu yeni eğitim modelinin en temel özelliği yerli ve milli olması. FETÖ'nün uzun yıllardır eğitim sistemimizde oluşturduğu ağır tahribatları gördüklerini ve bu sebepten dolayı bu tahribatları gidermek kendi alanlarında uzman pek çok akademisyenle birlikte kolları sıvadıklarını belirten Yrd. Doç Dr. Hamit Akçay şunları söyledi; FETÖ okullarının en büyük özelliği robotlaştırılmış insan yetiştirmektir. Bu okullarda ezberci sistemin açıklarından faydalanarak, tekrar ve test çözmeye dayalı bir sistem oluşturulmuş, çocukların tüm zihinsel melekeleri öldürülerek tek boyutlu, çoktan seçmeli sınav sorusu çözmeye şartlı robot beyini ancak sınavlarda başarılı bir kitle ortaya çıkarılmıştır. FETÖ sistemi düşünmeyi yok etmiş, bilmeyi ve ezberi düşünme yerine ikame etmiştir. FETÖ yoğun bilgi bombardımanına tuttuğu çocukları anti sosyal robotlara çevirmiş, adeta robotlaşan bu bireyler kendi benzerlerinin dışında kalan insanları başka bir canlı türü olarak görmeye başlamıştır. Kaşif Çocuk Akademisi programlarında ise insan tek boyutu ile değil, duygu, düşünce, beden ve ruh ile birlikte bütünsel bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Bilgi yerine düşünme, öğrenme yerine keşfetme yolunda tüm okul sistemi çocuklara eğitim ebeliği yapar ve çocukların kendilerinden başlayarak, halka halka, toplumu, çevreyi ve tüm kâinatı keşfetme yolculuğunda çocuklara yoldaşlık eder.

FETÖ’nun Robotlaştırdığı Öğrencileri Özgürleştirecek

Dünyada geçerliliği olan Montessori, Waldrof, Emil Regio, High Scope gibi eğitim modellerinin yanına Türkiye menşeli bir eğitim modeli inşası için yola çıktıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Hamit Akçay uzun yıllar boyunca teorik ve pratik çalışmaların sona erdiğini ve DEBİ-T Eğitim modelini tescilleyerek dünyaya açtıklarını belirtti. Bu meseleyi milli bir mesele olarak gördüklerini ifade eden Hamit Akçay ülkemizin yaşadığı olağanüstü koşulları göz önüne alarak tescilli eğitim modellerini dileyen özel eğitim kurumlarına ücretsiz olarak verme, onları destekleme kararı aldıklarını belirtti. Eğitim meselesinin ülkenin en hayati konularından birisi olarak gördüklerini belirten Akçay, bu nedenle FETÖ eğitiminin panzehiri olan bu yerli eğitim modellerini ücretsiz olarak kamuoyu ile paylaşma kararına vardıklarını belirtti.

Debi-T Nedir:

DEBİ-T Kâşif Çocuk Akademisi Akademik Komisyonu'nun geliştirdiği eğitim programıdır. Temel felsefesi keşfetmeye dayalıdır. DEBİ-T eğitimim sisteminin temel önermesi şöyle ifade edilmektedir; “İnsanoğlunun dünyadaki varlık sebebi, kendinden başlayarak tüm evreni keşfetmesidir. Bu nedenle tüm eğitim öğretim esasları insanın bu yürüyüşüne eşlik edecek şekilde tasarlanmalıdır. Eğitim süreçlerinde tutum ve beceri gelişimini çocuğun fıtratını merkeze alarak sürdürülmelidir.” Bu anlayışa bağlı olarak DEBİ-T eğitiminde esaslar şu şekilde ifade edilmektedir.

D: Doğayı sevdirir, Dil ve Düşünce becerilerini arttırılır. Eğitim Değerler ile Duyarlılıklar üzerine inşa edilir.
E: El becerileri ve Estetik becerilerini harmanlar, Etik değerleri Eğitimin merkezine yerleştirilir.
B: Bilim ve Bilgi'yi Bütünleşik eğitim anlayışımızla öğretilir
İ: İrfan ve İnsan merkezli tutum geliştirmeye odaklanır.
T: Türkiyelidir. Bu Topraklardan beslenmiş olup, bu Toprakları bereketlendirmek hedeflenir.

Yrd. Doç. Dr. Hamit Akçay Kimdir?

1973 yılında Erzurum'da Doğdu. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını İstanbul üniversitesinde tamamladı. Uzun yıllar özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Akademisyen ve yöneticilik yanı sıra yazar olarak da Star, Diriliş Postası, Müstakil Gazete, İstiklal gibi çeşitli günlük gazetelerin yanı sıra haftalık ve aylık dergilerde eğitim ve yönetim üzerine makaleler yayınladı. 2010 yılında Türkiye'nin okul öncesi eğitiminde eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla bir grup akademisyen arkadaşı ile birlikte Kâşif Çocuk Akademisini kurdu.