Fahri Trafik Müfettişliği İçin Başvurular Başladı

Gaziantep’te fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri istendi.

Amacı trafiğin güvenliği için sürücülerin her zaman denetlendiğini hissetmesi olan fahri trafik müfettişliği tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Başvurular 23 Ekim de son bulacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada,“Karayolları Trafik Kanun’unun Ek-6. maddesi kapsamında, trafik güvenliğine katkıda bulunmak, denetim hizmetlerinde görevli personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek ve vatandaşların doğrudan denetime katılımını sağlamak amacıyla gönüllülük esasına dayalı fahri trafik müfettişliği müessesesinin kurulduğu belirtildi. Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünce gelecek ay toplanması planlanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulunun 5. toplantısında fahri trafik müfettişi adaylarının durumlarının değerlendirileceği kaydedildi” denildi.

Başvuru için yapılması gerekenler

Başvurmak için gereken belgeler ve şarlar ise şu şekilde sıralandı:

“ Fahri trafik müfettişliği için aranan şartlar ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az kırk yaşında olmak, En az yüksekokul mezunu olmak, En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak, Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması, Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak. Müracaat için istenilen evraklar, Valilik makamından havaleli dilekçe, İkametgah Belgesi, Adli sicil raporu ve arşiv kaydı, 2 adet fotoğraf, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Sürücü belgesi fotokopisi, Öğrenim durumunu gösterir belgenin bir sureti”
Kaynak: İHA