Diyarbakır'da Diyabet Okulu Açıldı

Diyarbakır’da diyabet hastalığıyla mücadele etmek amacıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Eğitim Birimi bünyesinde Diyabet Okulu kuruldu.

Diyarbakır'da Diyabet Okulu Açıldı
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından diyabet hastalarını diyabet ve insülin tedavisi hakkında bilgilendirmek; doğru beslenme, fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı kazandırmak amacıyla okul açıldı. Hastane içerisinde kurulan okulun açılışı Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Eşref Araç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

3 ay sürecek olan eğitimlere ilk etapta 20 diyabet hastası ile başlandı. 3 aylık eğitimin sonunda diyabet okuluna gelen hasta öğrencilere diplomaları verilecek.

Açılışta konuşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mahmut Taş, eğitimlerin diyabet tedavisinde önemli rol oynadığını söyledi.

Taş, "Açılan diyabet Okulumuz diyabetli hastalarımızın, diyabetin yaşamları üzerindeki etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştirmeleri gerektiğini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlayacaktır. Diyabet okulları öğrencilerimizin toplumda diyabet konusunda ciddi bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum. Diyabet Okulumuzdaki hastalarımıza, hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz, psikolojik uyum süreci ve benzeri konularda rehber olmak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verilmektedir. 6 Ekim 2016 itibari ile başlayan eğitimlerimizle Diyarbakır’da bulunan bine yakın diyabetli hastaya ulaşılması hedeflenmektedir" dedi.

Kaynak: İHA