Çorlu'da 'Bölgedeki Coğrafi İşaretler'

Çorlu'da, bölgedeki coğrafi işaretler toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Çorlu TSO) yapılan toplantıda, Tekirdağ ile özdeşleşmiş, ülkedeki tanınırlığa ve bilinirliğe sahip ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması amacıyla düzenlenen toplantıda, Velimeşe bozası hakkında çalışmalar yürütüldü.

Toplantıda konuşan Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, Velimeşe bozasını bir marka haline getirmek istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyledi.

Oda olarak Velimeşe bozasının tescili konusunda Namık Kemal Üniversitesi ile ortak bilimsel çalışmalar yaparak marka haline getirmek istediklerini belirterek, ''Bu konuda Ergene Kaymakamlığımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı ile koordineli olarak çalışacağız. Amacımız bölgemizdeki yöresel ürünümüz olan Velimeşe Bozasını bir marka haline getirmek. Bunun için de kolları sıvadık.'' ifadelerini kullandı.

Velimeşe Bozasının bölgenin bir değeri olduğunu ifade eden Sülün, bunun bütün ülke tarafından bilinmesinin ve tüketilmesinin önünü açmak istedikleri için bu çalışmayı başlattıklarını kaydetti.

Sülün, Velimeşe Bozasının Tekirdağ ve bölge için çok önemli ve değerli bir şey olduğunu dile getirerek, ''Bizler Velimeşe Bozası ile ilgili marka haline getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda üniversite ve diğer kurumlarla çalışmalar halindeyiz. Velimeşe'nin içinde bulunduğu Ergene Kaymakamlığı da hu projenin ve yapılan çalışmaların içinde yer alıyor. Belediyeden de gerekli desteği alırsak daha güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

Yapılan toplantıya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri ve Velimeşe'de boza üretimi yapan firmalar katıldı.

Kaynak: AA