Bursa'da Alzaymır Hasta Konukevi Yararına Defile

Modacı Cemil İpekçi'nin tasarımlarının sergilendiği defilenin geliri, Nilüfer ilçesinde yapımı süren alzaymır hasta konukevi projesine aktarılacak.

Bursa'da inşası süren alzaymır hasta konukevi yararına ünlü modacı Cemil İpekçi'nin tasarımlarının sunulduğu karma defile yapıldı.

Kentte bir yaşam ve eğlence merkezindeki salonda gerçekleştirilen defilede ilk olarak sponsorlara plaketleri takdim edildi.

Daha sonra podyuma çıkan mankenler, İpekçi'nin imzasını taşıyan kıyafetleri izleyenlere sundu.

Nilüfer Belediyesinin katkılarıyla Koza Lions Kulübünün inşasını sürdürdüğü konukevi yararına düzenlenen defilenin sonunda sahneye çıkan İpekçi, katılımcıları selamladı.

İpekçi, daha sonra yaptığı konuşmada, Bursa'nın kendisi için ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

Çalışmalarını 1971 yılından 1974'e kadar haftanın üç günü Bursa'da sürdürdüğünü belirten İpekçi, 'Bursa, İpek Yolu üzerinde ve ipeğin hikayesi buradan başladı. Bunlar gençlere anlatılmalı. Bursa sadece Osmanlı tarihinde değil benim sektörümde de çok önemli. Yeni bir koleksiyonum var; Asya Osmanlı sentezi olan bir koleksiyon. Onu Bursa'daki bir meydanda Allah nasip ederse sergileyeceğim.' diye konuştu.

Kulüp Başkanı Müge Okşan ise alzaymırın hem hastalar hem de onlarla ilgilenenler için çok zor geçen bir süreç olduğunu vurguladı.

Okşan, lions kulüpleri olarak alzaymır hastaları ve onlara bakanlara destek olabilmek amacıyla Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'nde geçen yıl temeli atılan hasta konukevi inşaatını bitirmeye çalıştıklarını dile getirerek, 'Cemil İpekçi'nin karma defilesiyle elde edeceğimiz tüm geliri alzaymır projesine aktaracağız.' dedi.

Daha sonra Okşan, İpekçi'ye plaket takdim etti.
Kaynak: AA