'BTSO Destek Kapısı' Projesi

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: 'Devlet desteklerinin iş dünyamızda daha fazla kullanılmasını istiyoruz'.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyasının üretim gücünü ve ihracatını güçlendirmek adına 'BTSO Destek Kapısı' projesini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki oda ve borsalar arasında ilk defa BTSO tarafından başlatılan 'BTSO Devlet Kapısı' projesiyle başta bakanlıklar olmak üzere KOSGEB, Eximbank, BEBKA, TÜBİTAK, TTGV, bankalar ve İŞKUR gibi kurumların verdiği destek programlarının iş dünyası tarafından daha fazla bilinmesini ve kullanılmasını amaçladıklarını belirtti.

Devlet destekleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla firmalara yönelik eğitim programları düzenleneceğini ifade eden Burkay, 'Girişimcilik', 'Ar-Ge ve İnovasyon', 'Kurumsallaşma-Markalaşma', 'Dış Ticaret', 'Sektörel Destekler', 'Teklif Çağrısı Usulüyle Yapılan Projeler' ve 'Kredi Destekleri' hakkında 7 ayrı frekansta yapılacak toplantılar düzenleneceğini aktardı.

İlgili bakanlık ve kurumların uzmanlarının da bu toplantılarda KOBİ'lere destekler hakkında güncel bilgiler sunacağını vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

'Devlet desteklerinin iş dünyamızda daha fazla kullanılmasını istiyoruz. Firmalar, bu projeyle iş dünyasına yönelik destekler hakkında en doğru bilgiye ulaşacaklar. Desteklerle ilgili merak edilen tüm soruların cevaplanacağı programlar, kamu-özel sektör arasında köprü vazifesi görecek. Devletimiz, firmalarımızın işlerini büyütmeleri, yatırımlarını artırmaları ve daha rekabetçi yapıya kavuşmaları için önemli destekler sunuyor. Bazı firmalarımız, iş yoğunluğu sebebiyle bu destekler konusunda yeterli bilgi sahibi olamayabiliyor. BTSO olarak başlattığımız Destek Kapısı Projesiyle destekler konusunda önemli bilgiler verilecek.'

- İlk eğitim 18 Ekim'de

Proje kapsamında ilk olarak 18 Ekim'de gerçekleştirilecek 'Kurumsallaşma/Markalaşma Destekleri' toplantısında KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı'nın destek programları masaya yatırılacak.

Ardından 22 Kasım'da 'Dış Ticaret Destekleri', 20 Aralık'ta 'Girişimcilik Destekleri', 17 Ocak'ta 'Teklif Çağrısı Usulüyle Yapılan Proje Destekleri', 21 Şubat'ta 'Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri', 14 Mart'ta 'Sektörel Destekler' ve 4 Nisan'da 'Kredi Destekleri' konulu eğitimler ve yüz yüze buluşmalar sağlanacak.
Kaynak: AA