Baba Kızın Kuşak Çatışması Gaziantep Konaklarına Yansıdı

Gaziantep’te mimar baba kızın tasarladığı ’gelenekten geleceğe’ isimli proje kapsamında 60 konutluk lüks daire ile 11 adet Antep konağı yapıldı. Baba kızın zaman zaman fikir çatışması da yaşadığı konak ve konutlarda, çeşme, sebze kurutmalıkları, kuş pencereleri, akıllı kontrol sistemleri, havuz ve satranç oyun alanına kadar her türlü detay tasarlandı.

Baba Kızın Kuşak Çatışması Gaziantep Konaklarına Yansıdı
Gaziantep’te Severoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Sıtkı Severoğlu ile mimar kızı Ceren’in birlikte tasarladığı gelenekten geleceğe isimli proje kapsamında 60 konutluk lüks daire ve 11 adet konak yapıldı. Sadece mimari tasarımı 1 yıl süren projede geçmişten bugüne uzanan çeşme, hamam, sebze kurutmalıkları ve kuş pencereleri gibi değerlere de yer verilirken, bugünün koşullarında tercih edilen havuz, sauna, merkezi uydu sistemi, uzaktan kontrol edilen akıllı ev sistemi, satranç oyun alanı gibi detaylar da unutulmadı. 3 bloktan oluşan 60 konutluk lüks daireler ile 11 adet konağın yer aldığı projenin mimarisi, eski kilit taşı, kemer gibi uygulamaların yanı sıra günümüzün modern çizgileri ile kusursuz, fonksiyonel ve eşsiz bir yaşam alanı sunuyor.

Kuşak çatışması projeye yansıdı

Severoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Severeoğlu, projenin ismini gelenekten geleceğe vermelerindeki sebebinin ise projenin tasarım aşamasında kızıyla sık sık yaşadığı kuşak çatışması olduğunu ifade etti.

Kızıyla yaşadığı fikir çatışmasında kendisinin geleneği, kızının ise geleceği temsil ettiğini anlatan Severoğlu, “Kızımla proje tasarım aşamasında, çok ciddi fikir çatışmaları yaşadık. Ben geleneksel yapılardan vazgeçmek istemiyordum, kızım da modern bugünün mimari çizgilerine özgün bir çalışma yapmak istiyordu. Bu projede hem benim hem de kızımın istediği oldu. Geleneksel değerlerden günümüz değerlerini geleceğe taşıma ortak fikrinde buluştuk. Hem konaklarda hem de lüks dairelerde, benim istediğim eski evlerin hemen büyük bölümünde bulunan dolaplar, kuş pencereleri gibi, çeşme yada kurutmalık gibi bir çok eski değerleri de özgün bir şekilde tasarladık. Eskiden yaşam alanlarında hayvanlar bile unutulmazdı. Onun için konakların kapıları deve geçecek kadar büyük olurdu. Evlerde hayvanlar için de pencereler olurdu. Bu nedenlerden biz de kuş pencereleri yaptık. Kızımın da istediği jakuzi, duşa kabin, havuz, her türlü merkezi sistem, uzaktan erişilen akıllı ev sistemleri, güvenlik sistemleri, satranç gibi her günümüz yaşantısında tercih edilen değerler de yer aldı. Çok daha özgün bir tasarım oldu. Biz burayı aldığımızda taşlık bir alandı. Ama şimdi bir yüzünde orman, şehir silueti manzarası, diğer yüzünde ise eski Antep sokağı görüntüsü mevcut. Her yaştan insanın tatilini bile geçirebileceği bir yerde ömür boyu yaşam imkanı sunduk. Projede cep sinemasından, masa tenisine, hamamlardan spor salonuna açık kapalı yüzme havuzlarından kafeteryalara kadar her ayrıntıyı düşündük. En önemlisi ise çocukların vakit geçirebileceği çocuk kulübü de projemizde yer alıyor. Her konut 2 kapalı özel araç park alanına sahip. Misafir oto parkları mevcut. Kameralı kontrol sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, egzoz gazları için havalandırma sistemi gibi tüm detaylar da hayata geçirildi. 24 saat özel güvenlik hizmeti de sunuluyor. Kalite standartlarında kaliteyi yükseklere çıkaran Gaziantep Konakları, eşsiz mimari özellikleri ve fonksiyonel tasarımının yanı sıra kullanılan malzemelerin kalitesiyle de en üst seviyede yer almaktadır” dedi.

Mimar Ceren Severoğlu ise “Babam ile zaman zaman fikir çatışması yaşadık ama gerçekten çok zevkli bir proje, bir tasarım oldu. Kendimiz için istediğimiz, gelecekten geleneğe her şeyi bu projede bir araya getirdik. İnsanların hayalindeki bir yaşam alanı oluşturduk. Bunu babamla başarmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Öte yandan konakların ve lüks konutların büyük bir bölümünün tamamlandığı, iç kısımlarında ve çevre düzenlemesinde bazı eksikliklerin bulunduğu, bunların da kısa sürede tamamlanarak, satışa sunulacağı belirtildi.
Kaynak: İHA