'Azerbaycan Doğalgazı 2020'De Avrupa'ya Ulaşacak'

Azerbaycan Enerji Bakanı Aliyev: '2020'de Azerbaycan doğalgazının TAP ile Avrupa piyasalarına ulaştırılmasını başaracağız'.

Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, Şahdeniz 2 havzasından çıkartılacak doğalgazı 2020'de Avrupa'ya ulaştıracaklarını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Aliyev, İtalyan Tenaris Global Services şirketinin yöneticisi Paolo Rocca'yı kabul etti.

Görüşmede konuşan Aliyev, çok sayıda İtalyan şirketiyle enerji alanında başarılı iş birliği yaptıklarını belirtti.

Güney Gaz Koridoru konusunda bilgi veren Aliyev, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen projede gecikmelerin olmadığını bildirdi.

Aliyev, '2020'de Azerbaycan doğalgazının Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Avrupa piyasalarına ulaştırılmasını başaracağız. İtalyan hükümeti de TAP'ı destekliyor ve projenin zamanında gerçekleşmesi tüm taraflar için aynı derecede önem taşıyor. Anlaşma şartlarına göre yükümlülüklerini yerine getiremeyenler tazminat ödeyecek. Bu yüzden çalışmaların zamanında tamamlanması çok önemli' şeklinde konuştu.

Azerbaycan'ın en büyük doğalgaz yatağı olan Şahdeniz 2'den çıkarılacak doğalgazın, Güney Kafkas Boru Hattı, Trans Anadolu Boru Hattı (TANAP) ve TAP'tan oluşan Güney Gaz Koridoru ile Türkiye ve Avrupa'ya aktarılması öngörülüyor.

Kaynak: AA