Aydın Valisi Koçak, Söke Esnafıyla Bir Araya Geldi

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Söke ilçesini ziyaret edip esnafın sorunlarını dinledi.

Koçak, Ağaçlı Mahallesi'nde yöre halkı ve esnafla bir araya gelip karşılaştıkları sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. 83 yaşındaki körüklü çizme ustası Zeki Avcıoğlu'nu da iş yerinde ziyaret eden Koçak, unutulmaya yüz tutmuş böylesi meslekleri ayakta tutmaya çalışan kişilerin tebrik edilmesi gerektiğini söyledi.

Koçak, 'Bu aslında sosyal bir vakadır. Küçük esnafın çoğuyla konuştuğunuzda 'AVM’ler açıldı bizim işlerimiz azaldı ve küçük esnaflar iş yerlerini kapatmaya başladı' diyor. Her şey makineleşiyor ve kitle araçları gelişiyor. Maliyetler de ona göre düşüyor. Pazara sunulan malzemeler daha çok o kanaldan geliyor. Böyle orijinal mesleklerin de kendine göre talepleri vardır. Bunlar özel talepler olduğu için ancak ihtiyaç olduğunda karşılanabiliyor. Talep olmayınca da kazanç da düşüyor. Bu nedenle kazanç elde etmekte zorlanan meslekte çırak yetişmiyor.' ifadelerini kullandı.

Baba mesleğini sürdürdüğünü belirten Avcıoğlu da 'Ben öldükten sonra bu işi kim yapacak. Bu işleri önderlik yapacak birileri olsun. Dışarıya ihracat yapacak birileri olsun. Söke'nin isminin bu çizmelerle ebediyen yaşamasını istiyorum.' dedi.

Vali Koçak, daha sonra diğer esnafları gezip bir süre sohbet etti, ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA