Avukattan Darp İddiasıyla Suç Duyurusu

Avukat Güyan Dağ, Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan bir müvekkilini görmek istediği sırada infaz koruma memurlarınca darbedildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Avukat Güyan Dağ, Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan bir müvekkilini görmek istediği sırada infaz koruma memurlarınca darbedildiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Adalet Sarayı'nın C blok önünde toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, 'Maltepe Çocuk Hapishanesinde işkence var. İşkenceciler hesap verecek' yazılı pankart açarak çeşitli sloganlar attı.

Burada konuşan Dağ, bir müvekkili ile görüşmek amacıyla Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gittiğini belirterek, 'Kurum 2. müdürü olduğunu ifade eden Uzay Kırılmaz isimli bir kişi ile görüştüm. Kişiye müvekkilin durumunu, işkenceye maruz kaldığını belirttim. Kendisi bunların gerçek olmadığını ifade etti. Ben kendisine durumun vahametini izah etmeye çalıştım. 'Beni tehdit mi ediyorsunuz' diyerek dışarı çıkmamı istedi. Emrindeki gardiyanları çağırarak beni zorla dışarı attırdı. Hapishane önünde bir gardiyanın özel bir saldırısına maruz kaldım. Gardiyan sırtıma dizi ile bastırarak beni önce geriye doğru çekti ve sonra yere yapıştırdı. Kafamı yere çarptı' dedi.

Olay sırasında başından ve elinden yaralandığını belirten Dağ, açıklamasının ardından hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

Günay Dağ, dilekçesinde Maltepe Çocuk ve gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Uzay Kırılmaz ve infaz koruma memurları hakkında 'işkence', 'suçu bildirmeme', 'görevi kötüye kullanma', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından dava açılmasını talep etti.

Kaynak: AA