Asker Adaylarının Sağlık Muayeneleri

İzmir'deki asker adaylarının, Askerlik Şubesindeki doktorların gerekli görmesi halinde ikinci basamak işlemler için merkez hastane olarak seçilen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edileceği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm idari kadro ve çalışan doktorları, İzmir Asker Alma Bölge Başkanlığı tarafından asker yükümlülerin işlemleri hakkında bilgilendirildi.

İzmir Kuzey Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, 'İzmir Kuzey KHB olarak bünyemize bağlanan askeri hastane bulunmamakta. Ama bağlı sağlık tesislerimizde asker ve yakınları her türlü sağlık hizmetini alabilmektedirler. Engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarımızda ve öncelikli olarak göğüs hastanemizde askeri yükümlülere bakmaya başlandı. Yükümlü vatandaşlarımız bu işlemleri için hiçbir ücret ödemeyecekler.' dedi.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız ise, dal hastanesi olmanın yanı sıra birçok alanda hizmet verdiklerini böyledi.

Askeri hastanelerin kamuya devreldilmesiyle birlikte, göğüs hastanesi olarak askerlik şubesinden sevkle gelen asker yükümlülere de bakmaya başladıklarını belirten Yalnız, 'Bu, alışık olmadığımız bir durum. Tüm hekim arkadaşlarımızla birlikte Asker Alma Bölge Başkanlığının bu konuda verdiği bilgilendirmeler sayesinde problem çıkmadan yükümlülerimizin muayenelerini rahatlıkla gerçekleştireceğiz.' şeklinde konuştu.

Asker adaylarının, Askerlik Şubesindeki doktorların gerekli görmesi halinde ikinci basamak işlemler için merkez hastane olarak seçilen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edileceği, burada da gerekli görüldüğü takdirde üçüncü basamak bir üst kurum olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk işlemleri yapılarak sağlık raporlarını alacakları bildirildi.

Kaynak: AA