Antalya'daki Toplu Taşıma Araçlarında Dönüşüm

Antalya Büyükşehir Belediyesi: '12 metre olarak dönüşümü kabul eden araç sahipleri, AU plakalı tahditli toplu taşıma aracı olarak şehir merkezinde yeni planlanan hat ve gelir havuzunda değerlendirmeye alınacak. Dönüşümle ilgili son başvuru tarihi, yarın mesai saati bitimi olarak belirlendi.'

Antalya'da 12 metre olarak dönüşümü kabul eden toplu taşıma araç sahiplerinin en geç yarın mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte toplu taşıma sisteminin daha konforlu kullanılabilmesi amacıyla minibüslerin 2'ye 1 oranında birleşerek, 12 metrelik otobüslere dönüştürülmesiyle ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Genel Kurul Kararı aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, özel halk otobüsleri ve daha önce AN plakaya dönüşmüş otobüsler ile M kökeninden gelen M, AN (tadilatlı), AB ve ATT plakalı araçların 2'ye 1 oranında birleştirilerek 12 metrelik otobüse dönüşüp AU serisinden otobüs tahdidine alınmasına ilişkin alınan karar gereği, 2'ye 1 oranında 12 metre olarak dönüşümü kabul eden araç sahiplerinin, AU plakalı tahditli toplu taşıma aracı olarak şehir merkezinde yeni planlanan hat ve gelir havuzunda değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.

Dönüşümle ilgili son başvuru tarihin yarın mesai saati bitimi olarak belirlendiği belirtilen açıklamada, 'AU plakalı tahditli toplu taşıma aracı olmayı tercih etmeyen ve hiçbir şekilde idaremize başvuru yapmayan araçlar, M plakalı 14+1 minibüse dönüşerek, hat ve gelir havuzu dışında belediyece belirlenecek kırsal hatlarda çalışacak. Dilekçe verme süresi yarın mesai bitimine kadar olup süre uzatımı kesinlikle yapılmayacaktır.' denildi.
Kaynak: AA