Adıyaman Üniversitesinde Ebru Sergisi Açıldı

Adıyaman Üniversitesi ebru topluluğu tarafından organize edilen ‘Ahmet Çevik ve Öğrencileri Ebru Sergisi’nin açılışı Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesinde Ebru Sergisi Açıldı
Adıyaman Üniversitesi ebru topluluğunun geçtiğimiz yıl yürüttüğü kurs ve atölye çalışmalarının sonucunda üretilen ve Ebru Sanatçısı Ahmet Çevik’in kişisel koleksiyonundan eserlerin yer aldığı sergi sanat galerisinde açıldı.

72 ebru tablosunun yer aldığı serginin açılışına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Ali Aydın, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çoğunluğu Ebru Sanatçısı Ahmet Çevik’in üniversitedeki öğrencileri tarafından yapılan eserler büyük ilgi gördü. Sergide ebru sanatının farklı seviyelerinde olan 15 öğrencinin eserlerine yer verildi.

Sergiye Adıyamanlı Hattat Ramazan Taştan da ebru üzerine gerilen eserleriyle katkı sundu.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü’ye sergide yer alan eserler hakkında bilgi veren Ebru Sanatçısı Ahmet Çevik, tamamı geleneksel ebru teknikleri ile yapılan eserlerin bu geleneğin gerektirdiği geven otu, gül dalı, at kılı ve toprak boyalar gibi tamamen doğal yollardan elde edilmiş ve hazırlanmış malzemeler ile yapıldığını ifade etti.

Geleneksel ebrunun usta çırak ilişkisi içerisinde büyük bir emek ve sabır ile icra edildiğini belirten Çevik, Adıyaman’da bu sanatın icra edilmesine ve sürdürülmesine yaptığı katkılardan dolayı kendisi ve öğrencileri adına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gönüllü’ye teşekkür etti.

Sergide yer alan eserleri tek tek inceleyen, özellikle eser sahibi öğrenciler ile yakından ilgilenen ve tebrik eden Rektör Prof. Dr. Gönüllü, üniversite öğrencilerinin bu aşamaya gelmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Üniversitede geleneksel sanatların icra edilmesine ve kültürel değerlerin korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Gönüllü, MİNYAMAN Çarşısı’nda yer alan atölyelerin meyvelerini vermeye başladığını ve bu çalışmalara iştiyakı olan öğrencileri desteklenmeye devam edeceklerini söyledi.



Canlı performans ile ebru yapım tekniklerinden örneklerin sunulduğu sergide ayrıca devlet konservatuarı öğrencileri Sadi Kızıl ve Ali Can Altunbaş konuklara ney ve gitar dinletisi sundu.

Mediko Sosyal Binası Sanat Galerisinde devam eden sergi 14 Ekim Cuma günü Saat 19.00’a kadar gezilebilecek.
Kaynak: İHA