ABD'den Tayland Kralı Adulyadej İçin Taziye Mesajı

ABD Başkanı Obama ve Dışişleri Bakanı Kerry, bugün hayatını kaybeden Tayland Kralı Aduljadey için taziye mesajı yayımladı.

ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün hayatını kaybeden Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej için taziye mesajı yayımladı.

Mesajında Kral Adulyadej'in Tayland halkı için önemli bir değer olduğunu vurgulayan Obama, kralın ailesine ve sevenlerine Amerikan halkı adına başsağlığı dilediğini bildirdi.

Obama, Tayland'ın gelişiminde çok önemli bir role sahip olduğunu kaydettiği Kral Adulyadej için gelecek nesillerin her zaman takdir ve minnetle anacağı bir miras bıraktığını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de yayımladığı taziye mesajında Kral Adulyadej'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, kralın ülkesi ve halkı için çok önemli ve kalıcı başarılar elde ettiğini vurguladı.

Tayland yönetiminden yapılan açıklamada, Kral Bhumibol Bhumibol'un yıllardır tedavi gördüğü akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle Siriraj Hastanesi'nde öldüğü kaydedilmişti. Ağabeyi Ananda Mahidol'un ölümünün ardından 1946'da çıktığı tahtta 70 yıl kalarak 20. yüzyılın en uzun süre hüküm süren kralı olan Bhumibol'un ölümünün ardından Tayland parlamentosu olağanüstü toplantıya çağrılmıştı.
Kaynak: AA