81 İlden Gelen Malzemelerle Aşure Yapacak

Bursalı börekçi Acar, 15 Temmuz şehitleri anısına yapacağı aşureyi 22 Ekim'de halka dağıtacak.

Bursalı börekçi Hasan Acar, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden getirilen malzemelerle 15 Temmuz şehitleri anısına yapacağı aşureyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinge katılacağı kentte 22 Ekim'de halka dağıtacak.

Acar, Özlüce Mahallesi'ndeki işletmesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak aşure yapıp binlerce kişiye dağıttıklarını söyledi.

Bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına 10 bin kişilik aşure yapacaklarını ifade eden Hasan Acar, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Bursa'ya geleceği gün, yani 22 Ekim'de bu aşureyi dağıtmayı planlıyoruz.' dedi.

Acar, bu yıl yapacağı aşurede 81 ilden gelen malzemeleri kullanacağını belirterek, 'Bazı illerde zorlandık ama tüm illere ulaştık. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de gıda maddesi gönderildi. Nohut, fasulye, kayısı ve kuru üzüm gibi malzemeleri arkadaşlarımızdan ve dostlarımızdan istedik. Şu anda çoğu ilden malzemeler bize ulaştı. Birkaç il kaldı, onlar da 1-2 güne elimize ulaşır. Türkiye olarak kardeşliğimizi gösterecek bir aşure olacak. İnşallah güzel bir aşure olur.' diye konuştu.

Her gün 4-5 ilden malzemelerin geldiğini aktaran Hasan Acar, bugün de Muş, Tunceli, Bolu, Kayseri ve Erzurum'dan ürünlerin kargoyla kendisine ulaştığını vurguladı.
Kaynak: AA