6. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri, MESKİ'nin Ev Sahipliğinde Mersin'de Yapılacak

İçel Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 6. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’ne ev sahipliği yapacak. German Water Partnership (GWP-Alman Su Ortaklığı) işbirliğinde düzenlenecek etkinlik, 18-19 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, GWP tarafından geçen yıllarda Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Konya’da düzenlenen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri, bu yıl su sektörünü İçel’de buluşturacak. GWP ve MESKİ organizasyonuyla düzenlenen 6. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve GWP’nin Türkiye’deki yerel partneri LinkTurkey ile işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’ne özel sektör, yerel yönetimler ve kamudan 200’e yakın temsilcinin katılması bekleniyor. İki gün sürecek olan toplantıda suyun etkin ve sürdürülebilir ekonomisi, çevreye duyarlı teknolojiler ve yöntemler, iyi örnekler, sektörün gereksinimleri, sorunlar ve işbirliği imkanları masaya yatırılacak. Etkinlik, su ve atık su sektöründeki kurum ve firmaları bir araya getirmeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA