3. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

Festivale, 60 ülkeden 300 belgesel film katılıyor.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali' başladı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Festival Koordinatörü Ethem Özgüven, festival düzenleme komitesi üyeleri ve yönetmenler katıldı.

Festival Yönetmeni Petra Holzer Özgüven, törendeki konuşmasında, ekolojiyi ele alan belgesel festivalinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özgüven, 3 yıldır festival için Bozcaada'yı seçtiklerini ifade ederek 'Yıl boyunca süren sıkı bir hazırlıktan sonra büyük bir mutluluk duyuyorum. Birçok yönetmenimiz adaya filmleriyle gelerek bizleri çok mutlu etti. Muhteşem bir ekip, bu festivalin sizler için özel bir deneyime dönüşmesi için çok çalışıyor.' diye konuştu.

Bozcaada Belediye Başkanı Yılmaz da ada imkanları ile küçük gösterim salonlarında sınırlı bir bütçeyle festivalin gerçekleştirildiğini belirtti.

Küçük imkanlara rağmen büyük yürekli bir organizasyon ekibiyle festivalin beklentilerin çok üzerinde beğeni ve ilgi toplandığını dile getiren Yılmaz, 'Korunabilmiş doğası, tabiat güzellikleri ve yadsınamayacak kültürel altyapısıyla bu festival, Bozcaada'ya çok yakıştı.' dedi.

Konuşmaların ardından 60 ülkeden 300'ün üzerinde filmin katıldığı festivalde film gösterimlerine başlandı.

Festival, 16 Ekim pazar günü sona erecek.
Kaynak: AA